Foodprosessor test 2024

Foodprosessor test 2024 utført av DinGuide. Å velge den rette foodprosessoren kan være en utfordrende oppgave. Wattstyrke, tilbehør, kapasitet, hastighetsinnstillinger og andre spesifikasjoner må grundig vurderes før du tar den endelige beslutningen. Men frykt ikke! Vi er her for å veilede deg og hjelpe deg med å finne den beste foodprosessoren som passer dine individuelle behov.

I årets foodprosessor test har vi valgt å fokusere på spesifikasjoner som hastighetsinnstillinger, tilgjengelig tilbehør, wattstyrke og kapasitet. En fellesnevner hos samtlige av foodprosessorene er at de koster over 1.600,- og inkluderer blender. Når det kommer til tilbehør, vil behovet være svært individuelt og de ulike modellene ganske forskjellige. Derfor er det viktig at du som leser ikke hopper på testvinneren ved første øyekast, men tar en egen beslutning basert på informasjonen du finner her om hvilken foodprosessor som passer deg best.

NB: Alle modellene i vår foodprosessor test har bladskive, hakkeblad, elteblad, pulsfunksjon og smoothie-blender. Av den grunn har vi valgt å ikke gjenta disse spesifikasjonene for hver enkelt modell, men vi vil påpeke at alle modellene i foodprosessor testen deler disse kvalitetene.

De tre beste foodprosessorne

TESTVINNER

POINT POFP416 foodprosessor med tilbehør best i test medalje

POINT
POFP416

4.5/5
4.5/5

Vinneren av årets foodprosessor test. Et nydelig display og et hav av tilbehør

Annonsørlenke

ANDREPLASS

Philip Avance Collection HR7776/90 foodprosessor med tilbehør

Philips
HR7776/90

4.7/5
4.7/5

Kraftig foodprosessor med justerbar bladskive, sitruspresse og visp.

Annonsørlenke

TREDJEPLASS

Bosch MultiTalent 8 MC812W501 foodprosessor med tilbehør

Bosch
MC812W501

4.1/5
4.1/5

En elegant foodprosessor med trinnløs hastighetsregulering og visp.

Annonsørlenke

Hva bør du se etter i en foodprosessor?

Det er viktig å sørge for at din foodprosessor har tilstrekkelig wattstyrke, med mindre den bare skal brukes til enkle oppgaver som rasping og bearbeiding av myke ingredienser.

Høy wattstyrke muliggjør enkel håndtering av harde ingredienser som nøtter og is, gir bedre kontroll ved oppgaver som finhakking og tilbereding av puré, og forbedrer ytelsen ved behandling av store matmengder.

Derfor anbefaler vi at du velger en foodprosessor som har en effekt på minst 1000 watt, da dette vil kunne håndtere de fleste matvarer effektivt. Alle modellene i denne foodprosessor testen har over 1000 i watt.

Når du velger en foodprosessor, er kapasiteten avgjørende. En større kapasitet gir effektivitet ved å håndtere større matmengder, reduserer behovet for oppdeling av ingredienser før prosessering, og gir allsidighet for ulike oppgaver. Fleksibilitet er en annen fordel, spesielt ved oppskrifter som krever bearbeiding av store ingrediensmengder som deig. Velg en foodprosessor med tilstrekkelig kapasitet for å møte dine behov effektivt.

Vi anbefaler at de fleste skaffer en foodprosessor som har minst 1,5 liter i kapasitet og derfor vil alle modellene i denne foodprosessor testen ligge over dette.

Tilbehør utgjør en av de mest avgjørende faktorene ved valg av foodprosessor. De fleste modeller inkluderer bladskiver, hakkeblad og elteblad som grunnleggende verktøy.

For de som ønsker å utvide bruksområdet til å inkludere laging av majones, sauser og dressinger, kan det være lurt å se etter en modell som også har en emulgeringsplate, da dette ikke er standardutstyr på alle foodprosessorer. Det samme gjelder for tilbehør som sitruspresse og kvernekopp, som ikke nødvendigvis følger med alle modellene.

Alle modellene i denne foodprosessor testen har alt av standardtilbehør som hakkeblad, elteblad, bladskive i tillegg til smoothie-blender.

Materiale er også viktig å tenke på når du velger en foodprosessor. En solid konstruksjon gir holdbarhet, forlenger levetiden og sikrer stabilitet under bruk. Det forbedrer også sikkerheten, effektiviteten og i noen tilfeller støyredusering. Nøye vurdering av konstruksjonskvaliteten vil bidra til å sikre at foodprosessoren møter dine behov på en pålitelig måte over tid. Alle modellene i denne foodprosessor testen har god konstruksjonskvalitet og er laget av materialer av høy kvalitet.

Brukervennlighet er avgjørende ved valg av foodprosessor. En enkel betjening, lett rengjøring, tydelige sikkerhetsfunksjoner og indikatorer, samt fleksibilitet, er viktige faktorer.

En brukervennlig foodprosessor gir en bedre opplevelse, reduserer frustrasjon og øker sannsynligheten for regelmessig bruk. Ved å prioritere brukervennlighet sikrer du at foodprosessoren passer godt inn i ditt daglige kjøkkenliv.

De fleste modellene i denne foodprosessor testen er enkle å betjene, rengjøre og har gode sikkerhetsfunksjoner.

Hastighetsinnstillingene er viktige ved valg av foodprosessor. For allsidig bruk anbefales en modell med mange hastighetstrinn eller trinnløs hastighetsinnstilling.

Mange hastighetstrinn eller trinnløs innstilling gir presis kontroll og tilpasningsdyktighet. Dette hindrer overprosessering, er brukervennlig og gir frihet til å finne optimal hastighet for best mulige resultater i matlagingen.

Alle modellene i denne foodprosessor testen tilbyr flere hastighetsnivåer, selv om noen har noe færre alternativer sammenlignet med andre.

Pulsfunksjon bør man ha om man ønsker en god foodprosessor. Pulsfunksjon gir presis kontroll og hindrer overprosessering. Det er også nyttig for kontrollert hakking, skånsom blending av delikate ingredienser og effektivt blanding av deiger. Den gir økt fleksibilitet og nøyaktig tilpasning til ulike matlagingssituasjoner. I årets foodprosessor test har vi passet på at alle modellene har pulsfunksjon.

Sikkerhetsfunksjoner er essensielle når du velger en foodprosessor. Disse funksjonene beskytter brukeren ved å forhindre utilsiktet aktivering, gi overopphetingsbeskyttelse og tilby nødstoppalternativer.

Låsefunksjoner sikrer riktig montering av deler, og materialvalg uten skadelige stoffer bidrar til mattrygghet. Sikkerhetsfunksjoner gir dermed en tryggere brukeropplevelse og er viktige for å minimere risikoer ved bruk av foodprosessoren. I denne foodprosessor testen har vi bare inkludert modeller med gode sikkerhetsfunksjoner.

Foodprosessor best i test: Point foodprosessor

1. POINT POFP416

POINT POFP416 står som vinneren av årets foodprosessor test 2024. Selv om denne modellen ikke er like kraftig som andreplassen i årets foodprosessor test, kompenserer den ved å tilby et omfattende utvalg av tilbehør som man forventer å finne i en foodprosessor, med unntak av visp. Det brukervennlige displayet tilbyr trinnløs hastighetsregulering samt dedikerte programmer for ulike oppgaver.

Annonsørlenke

Tilbehør

Point POFP416 kommer komplett med et omfattende sett av tilbehør som dekker de fleste behov. Dette settet inkluderer én raspeskive, én riveskive, hakkeblad, elteblad, emulgeringsplate, kvernekopp, sitruspresse og smoothie-blender. Emulgeringsplaten skiller seg spesielt ut som et unikt tillegg, noe som sjeldent finnes i andre matprosessorer. Dette tilbehøret er ideelt for de som ønsker å blande ost og egg, lage majones, puré eller pudding.

Spesifikasjoner

Displayet på POINT POFP416 skiller seg betydelig ut fra konkurrentene i denne foodprosessor testen. Ikke bare tilbyr den trinnløs hastighetsinnstilling med pulsfunksjon, men inkluderer også ulike forhåndsprogrammerte moduser som er tilpasset ulike matprosesseringsbehov. Du kan velge modus for knusing av isbiter, kjøtthakking og smoothie-miksing. Dette gir en betydelig merverdi som ingen av de andre matprosessorene i denne foodprosessor testen kan matche. Med et stort bruksvolum på 2 liter og en sterk ytelse på 1000 watt, er det få oppgaver denne foodprosessoren ikke kan håndtere.

Konklusjon

Point POFP416 leverer alt du kan tenke deg i en foodprosessor og det er ingen tilfeldighet at den dukker opp øverst på årets foodprosessor test. Den imponerer med et elegant og brukervennlig display som tilbyr en rekke funksjoner, i tillegg til et omfattende sett av tilbehør. Selv om man kanskje ikke nødvendigvis vil benytte alle tilleggene og ekstrafunksjonene med det samme, er prisen såpass konkurransedyktig at vi trygt anbefaler denne foodprosessoren til enhver person som søker en pålitelig og allsidig enhet.

Fordeler

Ulemper

Foodprosessor test: Philips foodprosessor

2. Philips Avance Collection HR7776/90

Like bak følger Philips Avance Collection HR7776/90 på en solid andreplass. Denne kraftpakken utmerker seg ikke bare med den høyeste wattstyrken blant alle modellene i denne foodprosessor testen, men leverer også et imponerende utvalg av tilbehør som dekker de fleste behov. Med hele 12 hastighetsinnstillinger kan du presist tilpasse hastigheten etter dine spesifikke behov og preferanser.

Annonsørlenke

Tilbehør

Philips Avance Collection HR7776/90 kommer med et omfattende utvalg av tilbehør, inkludert én vendbar raspeskive, én justerbar skjæreskive, hakkeblad, elteverktøy, dobbel ballongvisp, sitruspresse og smoothie-blender. Tilgangen til en dobbel ballongvisp er spesielt verdifull, da den gir større allsidighet for oppgaver som pisking av krem og egg, samt til å lage sauser med luftig konsistens. I tillegg kan skjæreskiven justeres fra 1mm til 7mm, noe som gir ekstra fleksibilitet ved kutting av ingredienser.

Spesifikasjoner

Philips Avance Collection HR7776/90 har et enkelt og intuitivt hastighetshjul med 12 trinn, som til tross for å ikke være trinnløst, gir presis kontroll og fleksibilitet under bruk. Denne funksjonen kompenserer for fraværet av trinnløs justering, og forskjellen mellom de to blir minimal.

Med et bruksvolum på 2 liter er HR7776/90 solid, men det er dens imponerende 1300 watt som virkelig skiller den ut fra konkurrentene. Denne kraften gjør den til den kraftigste i sin klasse og er ideell for å håndtere harde ingredienser som nøtter eller is. Når det er behov for rask behandling av store matmengder, vil en foodprosessor med høyere wattstyrke også være til stor hjelp. Derfor kan 1300 watt være mer effektivt for krevende matlagingssituasjoner sammenlignet med en 1000 watt foodprosessor.

Konklusjon

Philips Avance Collection HR7776/90 er en kraftpakke av en foodprosessor som enkelt kan håndtere en rekke ingredienser. Når du vurderer denne modellen, er det viktig å tenke på dine spesifikke behov. Hvis du trenger en robust foodprosessor med en pålitelig ballongvisp som kan håndtere store mengder mat raskt, er dette et utmerket valg. Men hvis du ikke trenger så kraftig ytelse, kan det være mer fornuftig å se etter et rimeligere alternativ.

Fordeler

Ulemper

Foodprosessor test: Bosch foodprosessor

3. Bosch MultiTalent 8 MC812W501

På en velfortjent tredjeplass i årets foodprosessor test finner vi Bosch MultiTalent 8 MC812W501. Til tross for noen mangler på tilbehørsfronten, utmerker denne foodprosessoren seg med sitt imponerende bruksvolum. Med hele 2,4 liter til rådighet kan den håndtere store matmengder effektivt. Legg til trinnløs hastighetsregulering, og dette gjør Bosch MultiTalent 8 til en foodprosessor vi anbefaler med god samvittighet.

Annonsørlenke

Tilbehør

Bosch MultiTalent 8 leveres med et omfattende sett av standardtilbehør for foodprosessorer, inkludert én vendbar raspeskive (2mm og 4mm), én vendbar riveskive (1mm og 3mm), hakkeblad, visp, elteblad og smoothie-blender. Det unike visp-tilbehøret skiller Bosch fra konkurrentene. Hvis man ønsker å bruke foodprosessoren til å piske egg, lage fløte til krem, lage sauser med luftig konsistens, lage puddingblandinger, og blande lette deiger kan Bosch MultiTalent 8 være en fin foodprosessor for deg. I tillegg har bladskivene ulike størrelser basert på hvilken side man bruker, slik at man har flere alternativer basert på egne preferanser og behov.

Spesifikasjoner

Bosch MultiTalent 8 imponerer med et elegant hjul for enkel justering av trinnløse hastighetsinnstillinger, slik at du kan tilpasse hastigheten etter dine behov. Denne foodprosessoren har også AutoTool-gjenkjenning, som automatisk tilpasser hastigheten basert på det valgte verktøyet.

Det som virkelig skiller Bosch MultiTalent 8 fra konkurrentene, er det imponerende bruksvolumet på hele 2,4 liter – det største i denne foodprosessor testen. Med en kraftig 1000 watts motor gir den også tilstrekkelig kraft til en rekke matlagingsoppgaver.

Konklusjon

Bosch MultiTalent 8 utmerker seg i denne foodprosessor testen med sitt imponerende bruksvolum, og sett bort i fra Philips foodprosessor er det den eneste som kommer med ballongvisp. Hvis du ønsker en pålitelig foodprosessor som takler store matmengder og samtidig gir deg muligheten til å piske egg, lage fløte og utføre andre oppgaver med visp, kan dette være den ideelle foodprosessoren for deg.

Fordeler

Ulemper

Foodprosessor test: OBH Nordica foodprosessor

4. OBH Nordica DF Pro FO8218S0

OBH Nordica DF Pro FO8218S0 når dessverre ikke helt opp til pallen i årets foodprosessor test. Denne foodprosessoren inkluderer alt av standardtilbehør, samt en emulgeringsplate og en kvernekopp. Med et bruksvolum på 1,5 liter, en effekt på 1000 watt og 2 hastighetstrinn, er denne foodprosessoren allikevel i stand til å håndtere de fleste vanlige oppgaver.

Annonsørlenke

Tilbehør

OBH NORDICA DF PRO kommer med et godt utvalg av tilbehør som er svært nyttige i en foodprosessor. Tilbehøret inkluderer to bladskiver for både rasping og skjæring, hakkeblad, elteverktøy, emulgeringsplate, kvernekopp og smoothie-blender. Med unntak av visp har denne foodprosessoren alt du trenger. De vendbare bladskivene tilbyr forskjellige størrelser avhengig av ønsket tykkelse for rasping eller skjæring. Den ene siden er dedikert til rasping, mens den andre er for skjæring.

Spesifikasjoner

Selv om OBH NORDICA DF PRO har et enkelt og brukervennlig justeringshjul som viser anbefalt hastighet for ulike ingredienser, er hjelpsomheten begrenset når foodprosessoren kun har 2 hastighetsinnstillinger. Mangelen på trinnløs hastighetskontroll kan gjøre det utfordrende å tilpasse hastigheten etter typen ingredienser som brukes.

OBH NORDICA DF PRO skiller seg verken ut med hensyn til watt eller kapasitet, med en effekt på 1000 watt og en kapasitet på 1,5 liter. Til tross for dette, er denne ytelsen tilstrekkelig for å behandle de fleste ingredienser, noe som gjør den til et fortsatt brukbart alternativ for mange.

Konklusjon

OBH Nordica DF Pro FO8218S0 når dessverre ikke helt opp til pallen i årets foodprosessor testTil tross for gode tilbehør som emulgeringsplate og kvernekopp trekkes den ned på grunn av mangel på flere hastighetsinnstillinger. Likevel er det en solid maskin som kan håndtere mange av de vanlige oppgavene man forventer av en foodprosessor.

Fordeler

Ulemper

Foodprosessor test: Ninja foodprosessor

5. Ninja 3-i-1 BN800EU

Sammen med POINT POFP416 skiller Ninja 3-i-1 BN800EU seg ut i årets foodprosessor test ved å ha ulike programmer dedikert til blending, kutting, og miksing. Denne foodprosessoren har en kraftig effekt på 1200 watt, 3 hastighetstrinn og et solid bruksvolum på 1,8 liter.

Annonsørlenke

Tilbehør

Ninja 3-i-1 blender BN800EU er den modellen i årets foodprosessor test med minst tilbehør. Tilbehøret inkluderer én vendbar bladskive for både rasping og skjæring, hakkeblad, elteblad, kvernekopp og smoothie-blender. Dessverre skiller ikke denne modellen seg ut fra de andre i denne foodprosessor testen, og den kommer betydelig til kort når det gjelder tilbehør. Videre er det kun én skive tilgjengelig for hakking og rasping, hvilket begrenser muligheten til kun én størrelse for disse oppgavene.

Spesifikasjoner

Ninja 3-i-1 blender BN800EU skiller seg ut med et helt annerledes display enn andre modeller i denne foodprosessor testen. I stedet for å justere hastigheten ved å vri på et hjul, har den et display med dedikerte knapper for lav, medium, høy hastighet i tillegg til puls. Videre tilbyr den egne programmer for blending, kutting, puré og miksing. Displayet har også en praktisk tidtaker som viser bearbeidingstiden for maten. Selv om displayet har et stilig utseende, har det begrenset funksjonell verdi, og det er en ulempe at den bare har 3 hastighetsnivåer.

Selv med begrensninger i tilbehørsutvalget og hastighetsnivåene, imponerer Ninja 3-i-1 blender BN800EU med sin kraftige motor på hele 1200 watt. Den har også et brukbart bruksvolum på 1,8 liter. Med disse egenskapene vil denne foodprosessoren uten tvil kunne håndtere de fleste ingredienser uten problemer.

Konklusjon

Ninja 3-i-1 blender BN800EU hevder seg dessverre ikke i årets foodprosessor test. Til tross for et fint display med valg av ulike programmer, mangler den tilstrekkelig antall hastighetsnivåer og har begrenset med tilbehør. For de som trenger en kraftig foodprosessor uten noe særlig ekstra med tilbehør kan dette likevel være et goldt alternativ.

Fordeler

Ulemper

Foodprosessor test: Kenwood foodprosessor

6. Kenwood MultiPro Express FDP65.450WH

Kenwood MultiPro Express FDP65.450WH er en elegant foodprosessor som kommer med hele 4 bladskiver i ulike størrelser til både rasping og skjæring. Med en effekt på 1000 watt, et bruksvolum på 1,5 liter og 2 hastighetstrinn, er den klar til å håndtere de mest vanlige oppgavene for en foodprosessor.

Annonsørlenke

Tilbehør

Kenwood FDP65.450WH MultiPro Express er modellen med flest tilbehør i årets foodprosessor test. Tilbehør som følger med er fire bladskiver, hakkeblad, elteblad, sitruspresse, visp og smoothie-blender. Når det kommer til bladskiver har Kenwood tatt en litt annerledes approach. Istedenfor å ha to vendbare bladskiver, en til rasping og en til skjæring, har denne foodprosessoren to raspeskiver (2mm og 4mm) og to skjæreskiver (2mm og 4mm). I tillegg inkluderer foodprosessoren en alternativ type visp, men som likevel er svært effektiv til å piske egg, krem og sauser.

Spesifikasjoner

Hastighetshjulet til Kenwood FDP65.450WH MultiPro Express er både elegant og brukervennlig, men det er noe skuffende at den kun har to hastighetsnivåer. Med bare to alternativer kan det være utfordrende å finne den optimale hastigheten for ulike oppskrifter og ingredienser.

Bruksvolumet til Kenwood FDP65.450WH MultiPro Express på 1,5 liter er heller ikke spesielt imponerende. Likevel har maskinen en effekt på 1000 watt, så hvis du ikke trenger et stort volum i din foodprosessor, vil denne kunne håndtere vanlige oppgaver effektivt.

Konklusjon

Kenwood FDP65.450WH MultiPro Express er en brukbar foodprosessor, selv om den ikke skiller seg spesielt ut i denne foodprosessor testen. Den tilbyr flere alternativer for skjæring og rasping, men med fire bladskiver tar dette opp en del plass. Heldigvis følger det med en liten bag som gir plass til alle bladskivene og ekstra tilbehør. Gitt den rimelige prisen, kan denne foodprosessoren være et godt valg for enkle oppgaver. Fra en kjøkkengigant som Kenwood forventer vi mer, noe som plasserer denne modellen nederst i vår foodprosessor test.

Fordeler

Ulemper

FAQ (Ofte stilte spørsmål)

En foodprosessor av kvalitet avhenger av flere faktorer, både generelle og individuelle, som tilpasses personlige behov.

Motorstyrke: Generelt sett er det viktig at foodprosessoren har en kraftig motor med tilstrekkelig wattstyrke for effektiv kutting av maten som skal prosesseres.

Kapasitet: Størrelsen på prosessoren er også betydningsfull, da den må være tilstrekkelig romslig for å huse alle ingrediensene. Dette er imidlertid en individuell vurdering avhengig av hvilken type mat som skal bearbeides.

Tilbehør: Tilbehør er ofte en personlig preferanse, men de fleste vil dra nytte av bladeskiver, hakkeblad og elteblad. Sitruspresse, kvernekopp, emulgeringsplate, smoothieblender og kvernekopp kan også være nyttige avhengig av individuelle behov.

Konstruksjonskvalitet: Holdbarheten og kvaliteten på materialene er avgjørende, spesielt hvis foodprosessoren skal brukes hyppig.

Brukervennlighet: En høykvalitets foodprosessor bør være enkel å bruke og rengjøre. Det intuitive displayet bør tillate enkel navigering mellom ulike hastigheter og programmer.

Hastighetsinnstillinger: Hastighetsinnstillinger varierer individuelt, men trinnløs hastighetskontroll kan være en fordel, da det gir enkel tilpasning etter ingrediensene som behandles.

Pulsfunksjon: Pulsfunksjon er en klok investering for de som ønsker å unngå overbearbeiding av ingredienser. Alle produktene i denne foodprosessor testen er utstyrt med pulsfunksjon.

Sikkerhetsfunksjoner: Innebygde sikkerhetsfunksjoner er avgjørende ved valg av foodprosessor. Automatisk avstengning ved fjerning av for eksempel lokket, er essensielt for å unngå potensielt farlige situasjoner.

Alle modellene i denne foodprosessor testen scorer godt på disse områdene.

Valg av wattstyrke for en foodprosessor avhenger av individuelle behov og typen mat som skal bearbeides.

500-700 watt: Dette nivået av wattstyrke er tilstrekkelig for enkle oppgaver, spesielt når du bearbeider myke ingredienser. Det er også tilstrekkelig for grunnleggende hakking og rasping.

700-1000 watt: Passende for generell matprosessering som involverer oppgaver som hakking av nøtter og elting av deig. Denne wattstyrken gir tilstrekkelig kraft for vanlige kjøkkenoppgaver.

Over 1000 watt: For de som søker en kraftig foodprosessor som kan håndtere utfordrende oppgaver. En wattstyrke over 1000 vil levere pålitelig ytelse, spesielt når du bearbeider tyngre ingredienser. Alle produktene i denne foodprosessor testen har en wattstyrke på over 1000.

Det er viktig å understreke at mens wattstyrken er betydningsfull, er det ikke den eneste avgjørende faktoren for ytelsen til en foodprosessor. Knivkvalitet spiller også en vesentlig rolle, da skarpe og effektive kniver avlaster maskinen og forbedrer generell ytelse. Ved valg av foodprosessor er det derfor klokt å vurdere både wattstyrken og kvaliteten på knivene for å sikre optimal funksjonalitet.

Foodprosessorer er allsidige og egnet for kutting, hakking og rasping. De har utskiftbare kniver og skiver, perfekte for varierte teksturer i matlaging. Hvis du søker etter disse egenskapene, kan det være klokt å undersøke en av modellene som er inkludert i denne foodprosessor testen.

Blendere er mer spesialiserte for å lage jevne, flytende blandinger som smoothies og supper. De har roterende blader som skaper en virvelvind for å blande ingrediensene jevnt.

Forskjellen ligger hovedsakelig i bruksområdet og funksjonaliteten. Foodprosessorer gir variasjon i teksturer, mens blendere er optimale for jevne blandinger. 

Foodprosessorer er mer allsidige med fokus på hakking, rasping, skivning og blanding. De har mindre kapasitet og er ideelle for mindre mengder matlaging. Hvis du søker etter egenskaper som rasping hakking og skivning, kan det være klokt å undersøke en av modellene som er inkludert i denne foodprosessor testen. 

Kjøkkenmaskiner er spesialiserte for knaing av deig og blanding av store mengder, har større kapasitet og er egnet for matlaging i større skala. Valget avhenger av individuelle behov og preferanser, og noen foretrekker å ha begge for å dekke ulike matlagingsoppgaver.

Ja, en blender kan brukes som et alternativ til en foodprosessor i visse tilfeller, spesielt for oppgaver som smoothieproduksjon, suppeblanding, puré og isknusing. Men for spesifikke oppgaver som hakking, rasping, elting av deig, skivning, emulgering og kverning, er en foodprosessor ofte mer hensiktsmessig og gir bedre resultater. Det er viktig å vurdere oppgavene du vil utføre for å avgjøre hvilket apparat som passer best for dine behov.

Heldigvis følger det med en blender til alle modellene i denne foodprosessor testen slik at du kan velge et bedre egnet alternativ til hver individuelle situasjon.

En foodprosessor er et allsidig kjøkkenapparat som kan brukes til mange forskjellige matlagingsoppgaver. Her er noen vanlige bruksområder for en foodprosessor:

Hakking: Foodprosessorer er ideelle for rask og jevn hakking av grønnsaker, løk, urter, nøtter og annet.

Rasping: De kan raskt raspe ingredienser som ost, gulrøtter eller poteter, og gir jevne resultater.

Elting av deig: Foodprosessorer kan brukes til å blande og elte deig til brød, kaker eller paier.

Skivning: Med skiveblader kan foodprosessorer skive grønnsaker, frukt eller ost i jevne skiver.

Emulgering: Emulgeringsplater i foodprosessorer er nyttige for å lage sauser, dressinger og majones.

Purring/puré: Til å lage jevne puréer av frukt, grønnsaker eller bønner.

Kverning: Brukes til å kverne kjøtt til hakket kjøtt, fisk eller nøtter.

Smoothieproduksjon: Enkelte modeller kommer med tilbehør for å lage smoothies og shakes.

Sitruspresse: Foodprosessorer kan utstyres med sitruspresser for enkel juiceproduksjon.

Deigblandinger: For å blande ingredienser til kaker, kjeks eller pannekaker.

Suppeblanding: Til å lage jevne supper ved å blande ingrediensene grundig.

Iskremproduksjon: Enkelte foodprosessorer kan brukes til å lage hjemmelaget iskrem ved å blande og fryse ingrediensene.

Grønnsaksjuicing: Noen modeller kommer med tilbehør til juicing for å lage fersk grønnsaksjuice.

Brødsmuler: Raspe tørket brød til brødsmuler for panering eller topping.

Pisking av egg eller krem: Foodprosessorer kan utstyres med piskeutstyr for enklere tilberedning av egg eller krem.

Den nøyaktige funksjonaliteten kan variere avhengig av modell og merke. Generelt sett gjør foodprosessorer matlagingen raskere og mer effektiv ved å automatisere mange oppgaver som vanligvis kan være tid- og arbeidskrevende.

I denne foodprosessor testen har alle modellene et ulikt utvalg av tilbehør som til sammen kan utføre alle disse oppgavene. Derfor er det viktig at du velger en foodprosessor som passer til dine individuelle behov.

Prisen på en god foodprosessor kan variere betydelig avhengig av merke, modell, funksjoner og kapasitet. Generelt sett kan du forvente at prisen starter fra rundt 1000 kroner og går oppover.

Enklere modeller eller mindre kraftige foodprosessorer kan være rimeligere, men hvis du ser etter en foodprosessor med flere funksjoner og tilbehør, mer kapasitet og wattstyrke vil prisen ligge nærmere 2000 kroner.

Modellene i denne foodprosessor testen ligger alle over 1600 kr.

Bruk av en foodprosessor varierer avhengig av modell og merke. Generelt sett må du montere den i henhold til produsentens instruksjoner, inkludert festing av blader eller skiver og forsikring om at lokket er sikkert på plass. Forbered og plasser ingrediensene i beholderen, unngå overfylling.

Velg riktig tilbehør og hastighet basert på oppgaven, bruk pulsfunksjonen ved behov. Overvåk prosessen, stopp for å skrape ned sidene for jevn behandling. Etter bruk, demonter og rengjør delene, og oppbevar den på et trygt sted. Følg alltid brukermanualen for sikker og effektiv bruk.

Det kan være fornuftig å utforske bruken av hver enkelt modell i denne foodprosessortesten, slik at du kan velge den som passer best for deg.

Flere anerkjente merker kjent for pålitelige foodprosessorer inkluderer Bosch, Point, Philips, Kenwood OBH Nordica og Ninja. Alle disse merkene er inkludert i denne foodprosessor testen. Disse merkene tilbyr modeller med ulike funksjoner, stiler og kvaliteter, slik at du kan velge basert på dine spesifikke behov og preferanser. Vurder individuelle anmeldelser og funksjoner for å finne den beste foodprosessoren for deg.

Ja, en foodprosessor kan definitivt brukes til å lage deig. Mange foodprosessorer leveres med deigkniver eller elteblader som er spesielt utformet for å blande og kna deig. Dette gjør prosessen med å lage brøddeig, pizza- eller kakedeig raskere og enklere.

Alle modellene i denne foodprosessor testen leveres med elteblad, noe som gjør dem velegnet til å lage deig.

Valget av foodprosessor-kapasitet avhenger av individuelle behov. Små modeller med 0,7-1,5 liter passer for enkeltpersoner og små husholdninger. For middels størrelse er 1,7-2,5 liter ideelt, mens større husholdninger og bulkmatlaging kan dra nytte av 2,6 liter eller mer. Alle modellene i denne foodprosessor testen har høy kapasitet.

Fleksible modeller med utskiftbare kapasiteter gir ekstra tilpasningsmuligheter. Husk å vurdere den fysiske størrelsen og plasseringen på kjøkkenet når du velger kapasitet. Generelt gir kapasitetsvalget mulighet til å tilpasse foodprosessoren etter individuelle behov.

Det er ikke alltid trygt å bruke en foodprosessor for å knuse is, spesielt hvis modellen ikke er spesifikt designet for denne oppgaven. Knusing av is krever betydelig kraft og robusthet, og ikke alle foodprosessorer er konstruert for å håndtere denne typen belastning.

Hvis foodprosessoren din kommer med spesifikke isknusefunksjoner eller tilbehør, og brukerhåndboken indikerer at den er egnet for knusing av is, kan du trygt bruke den til dette formålet. Men hvis det ikke er spesifikke instruksjoner eller funksjoner for isknusing, er det best å unngå denne bruken for å forhindre skade på apparatet.

For eksempel kan vinneren av årets foodprosessor test være et utmerket valg for isknusing, ettersom denne modellen har et dedikert program for formålet.

En emulgeringsplate i foodprosessoren er et tilbehør som er designet for å hjelpe deg med å lage emulsjoner og blande ingredienser som normalt sett har vanskeligheter med å kombineres jevnt. I denne foodprosessor testen er det kun POINT POFP416 og OBH Nordica DF Pro FO8218S0 som har emulgeringsplate. Emulgering refererer til prosessen med å blande to væsker som normalt ikke ville blandet seg godt, for eksempel olje og vann. Her er noen grunner til hvorfor du kanskje trenger en emulgeringsplate:

Majones: Når du lager majones, er det viktig å få oljen og eggeplommene til å blande seg jevnt. Emulgeringsplaten hjelper til med å skape en stabil blanding ved å forhindre at ingrediensene skiller seg.

Saus og dressing: Hvis du lager sauser eller dressinger som krever en jevn blanding av olje og vannbaserte ingredienser, kan emulgeringsplaten være nyttig for å oppnå riktig konsistens.

Kremer og puddinger: Når du lager desserter som krever emulgering, som kaker eller puddinger, kan emulgeringsplaten bidra til å oppnå en luftig og kremaktig tekstur.

Sikrer jevn konsistens: Emulgeringsplaten hjelper til med å oppnå en jevnere konsistens i blanderesultatet, noe som er spesielt nyttig når du jobber med visse typer deiger eller smør.

Ja, en foodprosessor kan være et utmerket verktøy for å lage nøttesmør hjemme. Prosessen med å lage nøttesmør med en foodprosessor er vanligvis enkel, men det kan ta litt tid avhengig av nøttenes type og oljens mengde du velger å legge til. Alle modellene i denne foodprosessor testen passer utmerket til å lage nøttesmør.

Modellene i vår foodprosessor test

OBS: SCROLL BORTOVER FOR Å FÅ MED DEG HELE TABELLEN.

Modell POINT POFP416 Philips HR7776/90 Bosch MC812W501 OBH Nordica FO8218S0 Ninja 3-i-1 BN800EU Kenwood FDP65.450WH
Pris 1 798,- 2 155,- 1 799,- 1 690,- 1 999,- 1 673,-
Effekt 1000 W 1300 W 1000 W 1000 W 1200 W 1000 W
Hastighetstrinn Trinnløs 12 trinn Trinnløs 2 trinn 3 trinn 3 trinn
Tilbehør 8 stk 8 stk 6 stk 7 stk 5 stk 9 stk
Bruksvolum (beholder) 2L 2L 2,4L 1,5L 1,8L 1,5L
Bruksvolum (kanne) 1,8L 1,5L 1,5L 1,5L 2,1L 1,5L
Visp
Kvernekopp
Emulgeringsplate
Sitruspresse
Program

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *