Rettetang best i test 2024

Å fikse håret er en aktivitet vi gjør hver dag. Enten vi ønsker å se fine ut i hverdagen eller pynte oss ekstra før helgen, vil en rettetang kunne hjelpe med å oppnå glatt og glansfullt hår. DinGuide sin rettetang best i test tar for seg de mest populære og anbefalte rettetangene på markedet, og sammenligner disse slik at du kan finne den rettetangen som passer til deg og ditt hår.  Her er vår grundige test av de beste rettetengene i 2024.

De 3 testvinnerne i vår rettetang best i test 2024

TESTVINNER

GHD Platinum+ Rettetang best i test

GHD Platinum+

4.7/5
4.7/5

En super rettetang med all funksjonalitet en kan ønske seg. Retter håret med optimal temperatur. Best i test hos DinGuide 2024.

Annonsørlenke

ANDREPLASS

Dyson Corrale Rettetang

Dyson Corrale

4.5/5
4.5/5

En utrolig god, men veldig dyr rettetang. Mulighet for trådløs retting og styling. Lekkert design, men rimelig kostbar. Andreplass hos DinGuide 2024.

Annonsørlenke

TREDJEPLASS

HH Simonsen rettetang

HH Simonsen

3.9/5
3.9/5

Et litt mer økonomisk valg for deg som vil ha en god rettetang. Litt mindre robust, men et godt alternativ for en rimelig pris. Tredjeplass hos DinGuide 2024.

Annonsørlenke

Rettetang best i test 2024

Hva bør du se etter i en rettetang

Platematerialet er avgjørende for hvordan rettetangen behandler håret ditt og hvor effektiv den er. Vanlige materialer inkluderer:

 • Keramikk: Gir jevn varmefordeling, skånsom mot håret og reduserer frizz.
 • Titanium: Varmes raskt opp og holder en stabil temperatur, ideell for tykt og krøllete hår.
 • Turmalin: Avgir negative ioner som reduserer frizz og statisk elektrisitet, ofte kombinert med keramikk.
 • Mangan-koboltlegering: Brukes i avanserte modeller som Dyson Corrale for fleksible plater og jevn varmefordeling.

  De ulike modellene i vår rettetang best i test har ulike plater. Basert på oversikten over bør du velge en rettetang som passer til din hårtype, og dine behov.

Temperaturinnstillingene bør tilpasses din hårtype og behov:

 • Justerbare temperaturinnstillinger: Lar deg tilpasse varmen til ulike hårtyper (lavere for fint eller skadet hår, høyere for tykt eller krøllete hår).
 • Fast temperatur: Enkel å bruke, men mindre fleksibel.
 • Temperaturspekter: Et bredere spekter gir mer kontroll, typisk fra rundt 100°C til over 200°C.
Flere av modellene i vår rettetang best i test har temperaturer over 200°C, men for å bevare hårets helse bør en i de fleste tilfeller ikke bruke rettetangen på over 185°C.

Oppvarmingstiden påvirker hvor raskt du kan begynne å style håret. Modellene i vår rettetang best i test 2024 har varierende oppvarmingstider, som kan være en avgjørende faktor når du velger rettetang. Noen modeller kan varmes opp på så lite som 5 sekunder, mens standarden ligger på rundt 30 sekunder, som i de fleste tilfeller er akseptabelt. Om du liker å sove ekstra lenge og ofte har dårlig tid på morningen kan uansett en modell som er klar til bruk på 5 sekunder et godt alternativ.

Ekstra funksjoner kan gjøre rettetangen mer praktisk og brukervennlig:

 • Automatisk av-funksjonalitet: Øker sikkerheten ved å slå av rettetangen etter en viss tid uten bruk.
 • Ledningslengde: En lengre ledning gir større fleksibilitet og bevegelighet. Dyson Coralle er også trådløs og kan være praktisk i mange settinger der man ikke har enkel tilgang på strømuttak.
 • Vekt: En lett rettetang er mer komfortabel å bruke, spesielt ved langvarig styling. Mindre belastinging på skuldre og håndledd fører til mer behagelig bruk.
 • Trådløs bruk: Gir mer frihet til å style håret hvor som helst uten å være avhengig av en stikkontakt.
 • Display: Et digitalt display kan gjøre det enklere å velge og overvåke temperaturinnstillingene.

Rettetang best i test 2024: GHD rettetang

1. GHD Platinum+

Platinum Plus er GHDs premium rettetang, med flytende keramiske plater designet for å levere optimal varme for din hårtype. Rettetangen opprettholder den optimale temperaturen ved å bruke intelligent varmeteknologi som måler og justerer den konstant under styling. Resultatet er en jevn varme over platene som ikke svir håret, og etterlater håret glansfullt og sunt. GHD Premium+ har gode retteegenskaper og en fornuftig pris. Totalt sett er dette en veldig god modell og vinner av vår rettetang best i test 2024.

Annonsørlenke

Varmeplater

Varmeplatene på GHD Platinum+ er laget av avansert keramisk teknologi som sikrer en jevn varmefordeling og glir lett gjennom håret. Platene er belagt med et ultra-glatt belegg som reduserer friksjon og bidrar til å forhindre skade på håret, samtidig som de gir en blank og glatt finish.

Temperaturinnstillinger

GHD Platinum+ opererer ved en optimal stylingtemperatur på 185°C. Denne temperaturen er nøye utvalgt for å gi de beste stylingresultatene uten å skade håret. Rettetangen fra GHD har en innebygd teknologi som kontinuerlig overvåker og justerer temperaturen for å opprettholde den optimale varmen gjennom hele stylingen.

Spesifikasjoner og ekstra funksjoner

 

Dual Zone Technology: Rettetangen er utstyrt med to avanserte varmefølere som overvåker varmen 250 ganger i sekundet for å sikre en konstant og jevn temperatur.

Universal spenning: Med universal spenning kan du bruke GHD Platinum+ over hele verden, noe som gjør den til den perfekte reisemodellen å ha med på utenlandsferie.

Automatisk av-funksjon: For ekstra sikkerhet har GHD Platinum+ en automatisk av-funksjon som slår av rettetangen etter 30 minutter uten bruk.

Ergonomisk design: Det ergonomiske designet gjør styleren komfortabel å bruke, og det roterende ledningsfestet gir større fleksibilitet under stylingen.

Avansert digitalt display: Det digitale displayet gir deg tydelig informasjon om at rettetangen er klar til bruk og indikerer temperaturen.

Konklusjon

De glatte platene muliggjorde jevn varmefordelingen under vår test og resulterte i glatte og rette hårseksjoner etter bruk av rettetangen i en omgang. Designet består av en sammenhengende bue med runde kanter, noe som var med å redusere risikoen for å fange eller lugge håret mens vi stylet. Platinum Plus rettet vår anmelderes krøllete hår på rekordtid, og produserte blankere lokker med mindre brudd. Alt i alt gjør denne rettetangen det som forventes hos en toppmodell og kan dermed smykke seg som vår rettetang best i test 2024

Fordeler

Ting å tenke på

Rettetang best i test 2024: Dyson rettetang

2. Dyson Corrale

Et godt alternativ til vår testvinner er Corrale rettetangen fra Dyson. Den leverer solid funksjonalitet og egenskaper og tilbyr i tillegg muligheten for trådløs retting og styling. Den allsidige rettetangen tilbyr fleksible plater som gir jevn varmefordeling og er skånsomme mot håret. Den kan brukes trådløst i opptil 30 minutter og har en OLED-skjerm. Med en intelligent varmeinnstilling reguleres temperaturen 100 ganger per sekund for optimal styling. Den er imidlertid dyr og tyngre enn mange andre rettetenger.

Annonsørlenke

Varmeplater​

Dyson Corrale har fleksible kobberplater som tilpasser seg håret og samler det effektivt under styling. Dette gir bedre kontroll og reduserer behovet for høy varme. Platene er belagt med et fleksibelt belegg som minimerer friksjon og beskytter håret mot skade, samtidig som de gir en jevn og glatt finish.

Temperaturinnstillinger

Dyson Corrale tilbyr tre nøyaktige varmeinnstillinger – 165°C, 185°C og 210°C – for å passe til forskjellige hårtyper og stylingbehov. Innebygde sensorer overvåker temperaturen 100 ganger i sekundet for å sikre at den valgte temperaturen opprettholdes jevnt gjennom hele stylingprosessen.

Oppvarmingstid

Dyson Corrale har en noe lengre oppvarmingstid enn testvinneren og er klar til retting og styling etter 30 sekunder. Dette kan imidlertidig virke litt for lenge når man har dårlig tid og bare venter på å ta rettetangen i bruk.

Spesifikasjoner og ekstra funksjoner

Fleksible Plater: De fleksible platene gjør at du kan style håret med færre gjentakelser, noe som reduserer varmeskader og gir en mer skånsom stylingopplevelse.

Ledningsfri Bruk: Dyson Corrale er ledningsfri, og det oppladbare batteriet gir opptil 30 minutters trådløs styling. Styleren kan også brukes med ledning for lengre brukstid.

Universell spenning: Også Dyson Corrale har universell spenning som gjør at du kan bruke Dyson Corrale over hele verden, ved hjelp av riktig konvertering.

Automatisk Avstenging: For ekstra sikkerhet har også Dyson Corrale en automatisk avstengingsfunksjon som slår av styleren etter 10 minutter uten bruk.

OLED Display: Den avanserte OLED-skjermen gir informasjon om batterinivå, temperaturkontroll og ladestatus, slik at du alltid har full kontroll over rettetangen.

Konklusjon

Dyson Corrale er en teknologisk avansert rettetang som skiller seg ut med sine fleksible, bøyleformede plater som former seg rundt håret. Dette gir en jevn varmefordeling og reduserer behovet for høye temperaturer, noe som igjen minimerer skader. I tillegg er Corrale trådløs, noe som gir maksimal bevegelsesfrihet under styling.

Corrale ga eksepsjonelt glatte og skinnende resultater, selv på tykt og krøllete hår. Med tre varmeinnstillinger (165°C, 185°C og 210°C) kan du tilpasse temperaturen til din hårtype. Batterilevetiden er opptil 30 minutter, og en full ladning tar omtrent 70 minutter. For lengre bruk kan du også bruke rettetangen med ledning, noe som er et veldig stort pluss.

En annen bemerkelsesverdig funksjon er OLED-displayet som viser batterilevetid og temperaturinnstilling, samt en intelligent varmeovervåking som justerer temperaturen hvert 30. sekund for å sikre konsistente resultater. Dyson Corrale kommer også med en varmebestandig pose og en dockingstasjon for enkel lading.

Fordeler

Ting å tenke på

Rettetang best i test 2024: HH Simonsen rettetang

3. HH Simonsen True Divinity MK2

HH Simonsen True Divinity MK2 har ekstremt rask oppvarmingstid på under 10 sekunder og justerbare temperaturinnstillinger fra 120°C til 230°C. Den er lett, har ionisk teknologi for å redusere frizz, og automatisk shut-off etter 60 minutter. HH Simonsen rettetang har en snillere pris en sine konkurrenter på pallen, men dette gjenspeiles også noe i at den er mindre robust en både GHD Premium+ og Dyson Corrale.

Annonsørlenke

Varmeplater​

Varmeplatene på True Divinity MK2 er laget av titanbelagt keramikk som sikrer jevn varmefordeling og glir lett gjennom håret. Platene er belagt med turmalin, som reduserer friksjon og statisk elektrisitet, og gir en glatt og skinnende finish.

Temperaturinnstillinger

True Divinity MK2 tilbyr testens mest fleksible temperaturalternativ og har justerbare temperaturinnstillinger fra 120°C til 230°C. Dette gjør det enkelt å tilpasse varmen til forskjellige hårtyper og stylingbehov. HH simonsen rettetangen har en digital skjerm som viser den eksakte temperaturen, slik at du enkelt kan kontrollere og justere varmen etter dine behov.

Oppvarmingstid

HH Simonsen True Divinity MK2 har også testens raskeste oppvarmingstid på kun 10 sekunder. Den korte oppvarmingstiden legger opp til behagelig bruk, da rettetangen kan benyttes veldig kort tid etter den blir skrudd på. Det skal uansett merkes at oppvarmingstiden til HH Simonsen rettetangen når rundt 120°C på 10 sekunder, og at det i flere tilfeller trengs noe lenger tid før den kan benyttes med ønsket temperatur.

Spesifikasjoner og ekstra funksjoner

Ionisk effekt: HH Simonsen består av ionisk teknologi der negative ioner skytes ut fra rettetangen og bryter opp vannmolekylene i håret til mindre dråper. Den ioniske teknologien bidrar til å redusere krus og statisk elektrisitet, noe som resulterer i glattere og mer skinnende hår. 

Dual Voltage: Med dual voltage (110-240V) kan du bruke True Divinity MK2 over hele verden, noe som gjør den til en perfekt reisepartner.

Automatisk av-funksjon: For ekstra sikkerhet har også True Divinity MK2 en automatisk avstengingsfunksjon som slår av styleren. Denne er imidlertidig på hele 60 minutter uten bruk. Her skulle vi gjerne ønsket at denne sikkerhetstiden var mye kortere da det potensielt kan være en brannrisiko slik den fungerer nå.

Konklusjon

HH Simonsen True Divinity MK2 kombinerer avansert teknologi med brukervennlig design, noe som gjør den til et utmerket valg for både profesjonelle stylister og hjemmebrukere som ønsker å gode resultater og skinnende og glansfullt hår hjemme. Rettetangen er lett og relativt billig, men føles mindre robust enn flere av de øvrige modellene i vår rettetang best i test.

Fordeler

Ting å tenke på

Rettetang best i test 2024: BaByliss rettetang

4. BaByliss Salon Brilliance

BaByliss Salon Brilliance tilbyr et bredt temperaturområde med fem innstillinger fra 140°C til 235°C og et digitalt display for presis kontroll. Den har ionisk funksjon og en minnefunksjon for temperatur. En unik egenskap med BaByliss Salon Brilliance er de glatte utsidene på platene som gjør at rettetangen også kan brukes for å lage krøller. Denne egenskapen får du ikke på like god måte hos noen av de andre modellene i vår rettetang best i test og trekker opp denne modellen. Men pass på, for den blir veldig varm også på utsiden og det kan være fort gjort å brenne seg. Dette er en billig modell og er en av de beste rettetengene på budsjett.

Annonsørlenke

Varmeplater​

Varmeplatene på BaByliss Salon Brilliance er laget av titanium-keramikk, som sikrer en jevn varmefordeling og glir lett gjennom håret. Platene er belagt med et glansgivende belegg som reduserer friksjon og beskytter håret mot skade, samtidig som de gir en blank og glatt finish.

Temperaturinnstillinger

Salon Brilliance tilbyr flere temperaturinnstillinger fra 140°C til 235°C. Dette gjør det enkelt å tilpasse varmen til forskjellige hårtyper og stylingbehov. En digital skjerm viser den eksakte temperaturen, slik at du enkelt kan kontrollere og justere varmen etter dine behov og din hårtype.

Oppvarmingstid

BaByliss Salon Brilliance har en rask oppvarmingstid på kun 15 sekunder. Det er enkelt å skru den på og en kan komme raskt igang med stylingen. Denne rettetangen blir veldig varm rundt hele og en bør være særlig forsiktig ved bruk.

Spesifikasjoner og ekstra funksjoner

Advanced Heat Management: Innebygd teknologi som sikrer jevn varmefordeling over hele platene, og opprettholder en konstant temperatur gjennom hele stylingen.

Ionisk Teknologi: Den ioniske teknologien hos BaByliss rettetangen bidrar til å redusere krus og statisk elektrisitet. Dette fører til et glattere og mer skinnende hår og resultat.

Automatisk Avstenging: For ekstra sikkerhet har BaByliss Salon Brilliance en automatisk avstengingsfunksjon som slår av styleren etter 72 minutter uten bruk. Denne sikkerhetsfunksjonen mener vi burde kicket inn mye tidligere, da det potensielt kan være brannfarlig at den står på full varme i så lang tid uten at den er i bruk.

Konklusjon

BaByliss Salon Brilliance er en høytytende rettetang designet for å levere profesjonelle resultater med maksimal beskyttelse for håret. Med mulighet til å både rette og krølle håret med samme verktøy til under 1000 kr er dette en god investering for deg som ikke ønsker å bruke alt for mye på din rettetangen. DinGuides beste budsjettalternativ i vår rettetang best i test 2024.

Fordeler

Ting å tenke på

Rettetang best i test 2024: Cloud Nine rettetang

5. Cloud Nine Original Iron

Cloud Nine Original Iron er en førsteklasses rettetang kjent for sin avanserte teknologi og allsidighet, designet for å gi profesjonelle stylingresultater med minimal skade på håret. Cloud Nine Original Iron har justerbare temperaturinnstillinger fra 100°C til 200°C og keramiske plater med mineralbelegg som er skånsomme mot håret. De flytende platene gir jevnt trykk på håret, og den har automatisk hvilemodus etter 30 minutter. Oppvarmingstiden er rask, men ikke den raskeste blant de sammenlignede modellene.

Annonsørlenke

Varmeplater​

Varmeplatene på Cloud Nine Original Iron er laget av keramisk materiale av høy kvalitet som sikrer jevn varmefordeling og glir lett gjennom håret. Platene er belagt med et mineral-infusert belegg som beskytter håret, reduserer friksjon og gir en blank og glatt finish.

Temperaturinnstillinger

Cloud Nine Original Iron tilbyr variabel temperaturkontroll fra 100°C til 200°C. Dette gjør det enkelt å tilpasse varmen til forskjellige hårtyper og stylingbehov. Et LED-display viser tydelig den valgte temperaturen, slik at du enkelt kan kontrollere og justere varmen etter dine behov.

Oppvarmingstid

Cloud Nine Original Iron har en rask oppvarmingstid på kun 20 sekunder, slik at du raskt kan begynne stylingen uten alt for lang ventetid.

Spesifikasjoner og ekstra funksjoner

Smart Technology: Innebygd smart teknologi overvåker varmen i platene og justerer kontinuerlig for å opprettholde en jevn temperatur, noe som sikrer optimale stylingresultater.

Floating Plates: De fleksible, flytende platene justerer seg etter håret ditt for å gi et jevnere resultat og redusere risikoen for skade.

Hibernation Mode: For ekstra sikkerhet har Cloud Nine Original Iron en automatisk dvalefunksjon som slår av rettetangen etter 30 minutter uten bruk.

Konklusjon

Cloud Nine Original Iron har justerbare temperaturinnstillinger fra 100°C til 200°C og keramiske plater med mineralbelegg som er skånsomme mot håret. Flytende plater gir jevnt trykk på håret, og den har automatisk hvilemodus etter 30 minutter. Oppvarmingstiden er rask, men ikke den raskeste blant de sammenlignede modellene. Dette er en god modell, men kommer noe til kort på enkelte områder når den står over den sterke konkurransen i vår rettetang best i test.

Fordeler

Ting å tenke på

FAQ (Ofte stilte spørsmål)

GHD Platinum+ er den den beste rettetangen i 2024. Med kort oppvarmingstid og enkle spesifikasjoner og en gunstig pris er dette det beste kjøpet du kan gjøre av rettetang i år. DinGuide sin rettetang best i test kåring tar for seg flere av markedets beste modeller og plasserer den allsidige modellen fra GHD på topp!

Sjekk platematerialet, oppvarmingstiden, temperaturinnstillingene, og ekstra funksjoner som ionisk teknologi og automatisk av-funksjon når rettetangen ikke er i bruk.

Keramikk er skånsomt mot håret og gir jevn varmefordeling. Titanium varmes raskt opp og holder temperaturen stabil, ideelt for tykt og krøllete hår. Turmalin reduserer frizz og statisk elektrisitet.

Justerbare temperaturinnstillinger lar deg tilpasse varmen til ulike hårtyper, lavere temperaturer for fint eller skadet hår, og høyere temperaturer for tykt eller krøllete hår.

De fleste gode rettetanger varmes opp på under 30 sekunder. Ekstremt raske modeller kan være klare på 5-15 sekunder. Den raskeste oppvarmingstiden i vår rettetang best i test får du hos BaByliss som er klar allerede etter 10 sekunder. Den tregeste oppvarmingen får du hos Dyson Corrale.

Ionisk teknologi reduserer frizz og statisk elektrisitet, gir håret en glatt og skinnende finish.

Daglig bruk kan skade håret over tid. Bruk varmebeskyttende produkter og velg en rettetang med justerbare temperaturinnstillinger for å minimere skade.

Automatisk avstengning/ av-funksjon slår av rettetangen etter en viss tid uten bruk. Denne tiden er ganske varierende mellom 30 og 72 minutter. Dette øker sikkerheten og forhindrer brannfare. BaByliss er modellen i vår rettetang best i test som er mest brannfarlig da den først skrur seg av etter hele 72 minutter uten bruk.

En ledning på minst 2,5 meter gir god bevegelsesfrihet. Lengre ledninger, som 3 meter, gir ekstra fleksibilitet. Dyson Corrale er også den eneste modellen i vår rettetang best i test som tillatter trådløst bruk. Dette gir ekstra muligheter til å rette håret hvor enn du er, uavhengig av strømkilder. Merk at den kun har en brukstid på 30 minutter av gangen før den må lades opp igjen på 70 minutter.

Rettetenger med titaniumplater og høy maksimal temperatur (220°C og over) er best for tykt hår. Gode alternativer inkluderer HH Simonsen True Divinity MK2 og Babyliss Salon Brilliance. Tenk uansett på varmeskader og bruk varmbebeskyttende produkter før du bruker rettetangen med så høye temperaturer.

DinGuide anbefaler ikke å bruke en vanlig rettetang på vått hår, da det kan skade håret. Tørk håret litt først, enten med håndkle, lufttørking eller en kraftig hårføner.

Når det kommer til å minimere slitasje på håret, er det flere faktorer å vurdere ved valg av rettetang: temperaturkontroll, materialet på varmeplatene, og avanserte teknologier som beskytter håret. GHD Platinum+ opererer ved en optimal temperatur på 185°C, som er anerkjent for å gi de beste stylingresultatene uten å skade håret.

Rettetanger og andre elektriske apparater skal ikke kastes i vanlig husholdningsavfall. De regnes som elektronisk avfall (e-avfall) og må behandles riktig for å unngå miljøskader. Lever rettetangen til en lokal gjenvinningsstasjon eller returpunkt for elektronisk avfall.

En rettetang kan style håret effektivt, men hyppig bruk uten varmebeskyttelse kan skade håret. Bruk lav temperatur og varmebeskyttende produkter for å minimere skade.

For tykt hår anbefales rettetanger med høy maksimal temperatur (200°C+), brede plater og jevn varmefordeling, som HH Simonsen True Divinity MK2 eller BaByliss Salon Brilliance.

Dyson Corrale tilbyr høy ytelse og fleksibilitet uten ledning, ideelle for reise og rask styling.

Ja, mange rettetanger, som GHD Platinum+, BaByliss Salon Brilliance og Cloud Nine Original Iron, er designet for å lage både rette og krøllete frisyrer med avrundede kanter og justerbare temperaturinnstillinger.

Rettetang er laget for å rette ut håret, men kan også lage krøller, mens krølltang er spesielt designet for å lage krøller og bølger med forskjellige størrelser på sylinderen for ulike krølletyper.

Sammenligning av Rettetanger

Modellene i vår Rettetang best i test

OBS: SCROLL BORTOVER FOR Å FÅ MED DEG HELE TABELLEN.

Modell Dyson Corrale GHD Platinum+ HH Simonsen True Divinity MK2 Babyliss Salon Brilliance Cloud Nine Original Iron
Pris 2 399,- 3 790,- 1 889,- 820,- 2 915,-
Platemateriale Mangan-koboltlegering Avansert keramikk Titaniumbelagte plater Titanium-keramikk Keramiske plater med mineralbelegg
Oppvarmingstid 30 sekunder 20 sekunder 5 sekunder 15 sekunder 20 sekunder
Temperaturinnstillinger 165°C, 185°C, 210°C Fast på 185°C 120°C til 230°C 140°C til 235°C (5 innstillinger) 100°C til 200°C
Ledningslengde 4.34 m 2.7 m 3 m 3 m 2.6 m
Vekt 561 g 378 g 275 g 440 g 400 g
OLED-Skjerm
Trådløs

Hva syntes du om vår Rettetang best i test?

Vår rettetang best i test tar for seg en sammenligning av noen av de beste rettetengene på markedet, slk at du kan bli klokere på hvilken modell som passer best til ditt hår. Dersom du fant vår rettetang test nyttig, eller har noen tips til hvordan vi kan forbedre oss kan du gjerne legge igjen en kommentar nederst eller sende oss en e-post på kontakt@dinguide.no!

Obs: Denne siden inneholder annonselenker som kan gi DinGuide inntekter ved kjøp.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *