Kamado grill test 2024

Kamado-griller er kjent for sin allsidighet, holdbarhet og evne til å levere enestående matlagingsresultater. DinGuide har gjennomført en en samletest av de beste kamado-grillene som er tilgjengelige på markedet i 2024, med en rangering basert på spesifikasjoner, ytelse, grillegenskaper og funksjoner. Les testen og finn ut hvilken grill du bør investere i for å gjøre sommeren komplett. God grilling!

De 3 testvinnerne i vår Kamado grill test 2024

TESTVINNER

Weber Summit Kamado E6 Kamado grill

Weber Summit Kamado E6

4.9/5
4.9/5

En helt overlegen grillopplevelse. Her får du alt du kan drømme om for å lage de herligste måltider. Best i test hos DinGuide 2024.

ANDREPLASS

Big Green Egg Kamado grill

Big Green
egg

4.5/5
4.5/5

En imponerende Kamado grill som lar deg grille alt du kan ønske deg. Lekkert design, men rimelig kostbar. Andreplass hos DinGuide 2024.

TREDJEPLASS

Kamado Joe Classic II kamado grill

Kamado Joe
Classic II

4.2/5
4.2/5

Et kraftig og litt mer økonomisk valg for deg som vil utforske mulighetene med kullgrill. Et godt alternativ for en rimelig pris. Tredjeplass hos DinGuide 2024.

Annonsørlenke

Kamado grill test

Hva bør du se etter i en Kamado grill?​

Kamado griller er som regel laget av enten keramikk eller stål. Keramiske kamado-griller tilbyr utmerket varmeisolasjon og holder godt på fuktighet, noe som gir jevn varme og saftig mat. De er ganske tunge, og ikke alltid så lette å flytte mye på. Stålkamadoer er lettere og mer slitesterke, men de kan gjerne ha noe dårligere isolasjonsevne og dermed ikke oppnå en like høy maxtemperatur.

Isolasjonsevne: En kamado-grill med god isolasjon holder på varmen bedre, noe som er viktig for både langtidsrøyking og høytemperaturgrilling.
Ventiler og luftstrøm: Effektive ventiler for å justere luftstrømmen er avgjørende for presis temperaturkontroll. Se etter en grill med godt konstruerte ventiler som gir deg nøyaktig kontroll over luftstrømmen.

Grillareal: Velg en størrelse som passer ditt behov. Mindre kamadoer er mer bærbare og passer for mindre grupper, mens større modeller gir mer grillplass og er bedre egnet for store samlinger eller omfattende måltider.
Innvendig kapasitet: Vurder om grillen har nok plass til indirekte grilling, røyking og eventuelt flere nivåer med grillrister.

Tilbehørsmuligheter: Mange kamado-griller tilbyr et bredt utvalg av tilbehør som pizzasteiner, grillrister i flere nivåer, rotisserier og mer. Dette kan utvide bruksområdene til grillen din.

Modulært design: Noen kamadoer, som Kamado Joe med sitt «Divide & Conquer» system, gir stor fleksibilitet i hvordan du kan organisere grillområdet.

Enkel montering: Se etter en grill som er enkel å montere og ta i bruk. Enkelte Kamado grill modeller består av ulike modeller slik at den kan settes opp slik du ønsker.
Rengjøring og vedlikehold: Vurder hvor lett det er å rengjøre grillen. En god askefanger og lett tilgang til indre deler for rengjøring er viktige funksjoner.

Pris: Kamado-griller varierer mye i pris. Vurder budsjettet ditt og hva du får for pengene. Noen merker er dyrere, men tilbyr bedre kvalitet og flere funksjoner.
Garanti: Sjekk garantivilkårene. En lengre og mer omfattende garanti kan gi deg trygghet om grillens levetid og kvalitet.

Brukeranmeldelser: Les anmeldelser fra andre brukere for å få innsikt i hvordan grillen fungerer i praksis. Se etter mønstre i tilbakemeldinger om pålitelighet og ytelse.
Merkevareomdømme: Etablerte merker med godt omdømme innen kamado-griller er ofte et tryggere valg. Samtlige modeller i vår Kama grill test er fra velkjente og etablerte aktører, og leverer produkter av høy kvalitet.

Kamado grill test: Weber grill

1. Weber Summit Kamado E6

Weber Summit Kamado E6 er toppmodellen fra Weber og noe av det aller beste du får av Kamado griller. De kombinerer avansert teknologi med det klassiske lekre kamado designet. Grillen er kjent for sin holdbarhet, allsidighet og enestående matlagingsytelse. Weber er en anerkjent og respektert produsent av grillutstyr med et sterkt rykte for kvalitet og innovasjon. Summit Kamado E6 er en del av deres premium Summit-serie, som representerer det beste av deres produkter.

Annonsørlenke

Materialer og design

Summit Kamado E6 er laget av isolert står, som er kjent for sin utmerkede varmebevaring og holdbarhet. Et dobbelt lag av isolert stål sikrer jevn varmefordeling og bidrar til å holde på fuktighet for saftigere resultater. Grillen har en dobbeltvegget konstruksjon som gir utmerket varmeisolasjon. Dette gjør at den kan opprettholde jevne temperaturer over lang tid, noe som er ideelt for både grilling og røyking. Den har en klassisk oval form som gir større fleksibilitet og mulighet for å lage mat på forskjellige soner med ulike temperaturer samtidig. Lokket har et luftløftesystem som gjør det lett å åpne og lukke. Den har er stort grillområde på hele 61cm, samt et stort arbeidsområde til å kutte og preppe råvarer.

Temperaturkontroll

Ventilsystem: Summit Kamado E6 har et avansert luftstrømsystem med justerbare topp- og bunnventiler. Dette gir presis kontroll over luftstrømmen og dermed temperaturen inne i grillen. Den har også et integrert termometer for enkel overvåking av temperaturen.

Rapidfire lukksystem: Lokket har et unikt Rapidfire lokksystem som gjør det enkelt å justere temperaturen og få rask tilgang til grillen. Muligheten til å åpne grillen helt gir en unik skorsteinseffekt som tillater rask oppvarming av grillen.

Bruksområder for Weber Summit Kamado E6

Grilling Kamado grill

Grilling

Røyking Kamado grill

Røyking

Baking Kamado grill

Baking

Steking Kamado grill

Steking

Tilbehør og ekstrautstyr

Gourmet BBQ System: Summit Kamado E6 er kompatibel med Webers Gourmet BBQ System, som gir mulighet for å bruke ulike tilbehør som wok, stekepanne og støpejernsgrillrist.
Tilbehørssortiment: Weber tilbyr et bredt utvalg av tilbehør som pizzasteiner, ribbeholdere, og grillbørster som er designet spesielt for Summit Kamado E6.

Vedlikehold og garanti

Enkel Rengjøring: Stålet er enkelt å rengjøre med en grillbørste, og den integrerte askeskuffen gjør det enkelt å fjerne aske etter bruk. One-Touch funksjonen skraper all aske ned i askebeholderen ved et enkelt trykk.
Holdbarhet: Weber er kjent for sin høye kvalitet og holdbarhet, og Summit Kamado E6 er ingen unntak. Grillen består av værbestandig keramikk, og med riktig vedlikehold kan denne grillen vare i mange, mange år.
Garanti:
Bunn, lokk og midtring: 10 år, gjennomrusting/gjennombrenning

One-Touch rengjøringssystem: 5 år, gjennomrusting/gjennombrenning

Plastkomponenter: 5 år, unntatt falming eller misfarging

Alle resterende deler: 2 år

Konklusjon

Weber Summit Kamado E6 er en premium kamado-grill som tilbyr enestående ytelse, holdbarhet og allsidighet. Med avansert teknologi og klassisk design er dette en grill som vil glede selv de mest kresne grillentusiaster.

Fordeler

Ulemper

Kamado grill test: Big Green Egg grill

2. Big Green Egg

Big Green Egg er en av de mest kjente og anerkjente merkene innen kamado-griller. Big Green Egg har sine røtter i gamle, asiatiske matlagingsmetoder og deres kamado grill er basert på en japansk leireovn kalt «mushikamado». Helt siden grunnleggelsen i 1974 har Big green egg levert grill og grillutstyr i høy kvalitet og har siden blitt et ikon innen grillverdenen. Merket har i tillegg oppnådd en kultstatus blant grillentusiaster på grunn av sin kvalitet, ytelse og allsidighet.

Annonsørlenke

Materialer og design

Big Green Egg er laget av en spesiell type keramikk som ble utviklet av NASA for å tåle eksepsjonelt høye temperaturer. Dette materialet gir utmerket varmeisolasjon og kan tåle ekstremt høye temperaturer uten å sprekke. Keramikken holder på varmen og fuktigheten, noe som gjør den ideell for både høytemperatur grilling og lavtemperatur røyking. Det eggformede designet bidrar til jevn varmesirkulasjon, som er optimalt for jevne og gode grillresultater.

Temperaturkontroll

Ventilsystem: Big Green Egg har et effektivt toveis ventilsystem som lar deg kontrollere luftstrømmen nøyaktig. Dette gjør det mulig å opprettholde temperaturer fra 70°C til over 400°C.
Termometer: Grillen er utstyrt med et innebygd, lettavlest termometer for nøyaktig overvåking av temperaturen.

Bruksområder for Big Green Egg Kamado grill

Grilling Kamado grill

Grilling

Røyking Kamado grill

Røyking

Baking Kamado grill

Baking

Steking Kamado grill

Steking

Tilbehør og ekstrautstyr

Rister og Stekerister: Ulike rister for direkte og indirekte grilling.
Pizzasteiner: For baking av pizza med sprø skorpe.
Røykebokser: For å legge til røyksmak til maten.
ConvEGGtor: En keramisk varmefordeler som muliggjør indirekte grilling og baking.

Vedlikehold og garanti

Enkel Rengjøring: Den keramiske overflaten er lett å rengjøre, og askeoppsamleren gjør det enkelt å fjerne aske.
Holdbarhet: Keramikken er motstandsdyktig mot vær og vind, noe som gjør den egnet for utendørs bruk året rundt.
Garanti: Big Green Egg tilbyr en begrenset livstidsgaranti på sine keramiske deler, noe som gir kjøperne trygghet om grillens holdbarhet og mulighet til å bytte ut delene dersom de går i stykker.

Konklusjon

Big Green Egg er en investering for seriøse grillentusiaster som ønsker en allsidig, pålitelig og langvarig grill. Med sine mange bruksområder og høykvalitets konstruksjon, er det et utmerket valg for de som ønsker å ta matlagingen til neste nivå, samt har litt ekstra å rutte med.

Fordeler

Ulemper

Kamado grill test: Kamado Joe Grill

3. Kamado Joe Classic II

Kamado Joe Classic II er en av de mest populære og innovative kamado-grillene på markedet. Kamado Joe ble grunnlagt i 2009 og fokuserer på å forbedre kamado-grillopplevelsen ved å introdusere nye funksjoner og teknologi som gjør matlaging enklere og mer effektiv.

Annonsørlenke

Materialer og design

Kamado Joe Classic II er laget av høy kvalitet keramikk som gir utmerket varmeisolasjon og holdbarhet. Keramikken holder på varmen effektivt, noe som er ideelt for både grilling, røyking og baking. Den tykke keramiske konstruksjonen gir enestående varmebevaring og fuktighetskontroll, noe som resulterer i saftigere og mer smakfull mat. Det røde designet på griller skiller seg ut fra de fleste andre modeller, men setter et særeget preg på hagen, og gjør at grillen blir et naturlig samlingspunkt mot alt det grønne rundt.

Temperaturkontroll

Ventilsystem: Kamado Joe Classic II er utstyrt med et patentert «Kontrol Tower Top Vent» laget av støpt aluminium. Dette ventilsystemet gir nøyaktig kontroll over luftstrømmen, og dermed temperaturen, selv under utfordrende værforhold.
Termometer: Grillen har et innebygd, lettavlest rustfritt ståltermometer for presis temperaturkontroll.
Air Lift Hinge: Dette innovative hengslesystemet reduserer vekten av lokket betydelig, noe som gjør det lett å åpne og lukke med minimal innsats.

Bruksområder for Big Green Egg Kamado grill

Grilling Kamado grill

Grilling

Røyking Kamado grill

Røyking

Baking Kamado grill

Baking

Steking Kamado grill

Steking

Tilbehør og ekstrautstyr

Divide & Conquer Flexible Cooking System: Et innovativt ristsystem som gjør det mulig å lage mat på forskjellige nivåer og temperaturer samtidig. Dette systemet inkluderer halvmåneformede rister og varmefordelere som kan konfigureres på mange måter.
AMP (Advanced Multi-Panel) Firebox: Består av seks beskyttende paneler som reduserer risikoen for sprekker og forbedrer holdbarheten til kamado grillen.
Ash Drawer: En uttrekkbar askeskuff gjør det enkelt å fjerne aske, noe som forenkler rengjøringen betydelig.

Vedlikehold og garanti

Enkel Rengjøring: Keramisk overflate og uttrekkbar askeskuff gjør rengjøringen og asketømmingen enkel.
Holdbarhet: Kamado Joe Classic II er bygget for å vare, med robuste materialer og innovative funksjoner som forhindrer slitasje og skader.
Garanti: Kamado Joe tilbyr en omfattende garanti som dekker keramiske deler for livstid, metall- og støpejernsdeler i fem år, og termometer og pakning i ett år.

Konklusjon

Kamado Joe Classic II er kjent for sin kombinasjon av innovasjon, kvalitet og ytelse. Med funksjoner som Air Lift Hinge, Divide & Conquer Flexible Cooking System, og Kontrol Tower Top Vent, tilbyr denne grillen en overlegen matlagingsopplevelse for både amatører og profesjonelle grillentusiaster.

Fordeler

Ulemper

Kamado grill test: Primo Grill

4. Primo Oval XL 400

Primo Ceramic Grill er en av de ledende merkene innen kamado-griller, kjent for sin ovale form og høye kvalitet. Primo Ceramic Grill ble grunnlagt i 1996 og har siden oppstart har fokusert på å levere premium keramiske griller som er produsert i USA.

Annonsørlenke

Materialer og design

Primo-griller er laget av en proprietær blanding av høykvalitets keramikk som gir utmerket varmeisolasjon, holdbarhet og motstand mot ekstreme temperaturer. Den tykke keramiske konstruksjonen holder på varmen og fuktigheten effektivt, noe som er ideelt for både høytemperatur grilling og lavtemperatur røyking. Den ovale formen på Primo-grillene gir større fleksibilitet og mulighet for å lage mat på forskjellige soner med ulike temperaturer samtidig. Dette er spesielt nyttig for indirekte grilling og røyking.

Temperaturkontroll

Ventilsystem: Primo Kamado grill er utstyrt med rustfrie stålkontrollventiler som gir presis kontroll over luftstrømmen og dermed temperaturen. De to ventilsystemene på toppen og bunnen av grillen gir god kontroll over luftstrømmen.
Termometer: Grillen har et innebygd, lettavlest termometer for nøyaktig overvåking av temperaturen.
Effektivitet: Keramikkens isolerende egenskaper betyr at grillen bruker mindre kull sammenlignet med andre typer griller, noe som gjør den både økonomisk og miljøvennlig.

Bruksområder for Big Green Egg Kamado grill

Grilling Kamado grill

Grilling

Røyking Kamado grill

Røyking

Baking Kamado grill

Baking

Steking Kamado grill

Steking

Tilbehør og ekstrautstyr

Divide & Conquer Flexible Cooking System: Primo tilbyr et fleksibelt matlagingssystem som inkluderer rister i flere nivåer og varmefordelere som kan tilpasses forskjellige matlagingsmetoder.
Primo Heat Deflector Plates: Disse platene gir mulighet for indirekte matlaging og røyking ved å beskytte maten fra direkte varme.
Primo Grill Lifter: Et verktøy for å løfte og håndtere grillristene uten å brenne seg.
Primo Grate Racks and Risers: For å øke kapasiteten og gi flere nivåer for matlaging.
Pizzasteiner: Tilgjengelig for å lage perfekt steinbakt pizza.

Vedlikehold og garanti

Enkel Rengjøring: Den keramiske overflaten er lett å rengjøre, og grillene er designet med lett tilgang til å fjerne aske.
Holdbarhet: Keramikken er ekstremt holdbar og motstandsdyktig mot vær og vind, noe som gjør grillen egnet for utendørs bruk året rundt.
Garanti: Primo tilbyr en omfattende begrenset livstidsgaranti på keramiske deler og fem års garanti på metall- og støpejernsdeler. Termometer og pakninger har ett års garanti.

Konklusjon

Primo Oval XL 400 gir deg det største grillområdet på markedet, og den patenterte ovale formen gir deg enda mer plass og mye mer valg for grilling, slik at du kan grille, bake og røyke det du vil ha. Alt i alt er dette en dyr grill, men som leverer på de alle fleste områder. Et av de beste aspektene ved denne grillen er det enorme grillområdet som egner seg til større selskap og mange middagsgjester.

Fordeler

Ulemper

Kamado grill test: Broil king Grill

5. Broil King Keg

Broil King Keg er en unik kamado-grill som kombinerer de beste egenskapene til tradisjonelle keramiske kamadoer med fordelene av stål og isolasjonsmaterialer. Broil King er en kjent produsent av grillutstyr med over 30 års erfaring i bransjen. Keg-modellen ble introdusert som en moderne versjon av den tradisjonelle kamado-grillen, med fokus på holdbarhet og mobilitet. Broil King fokuserer på å levere griller med høy ytelse, holdbarhet og innovasjon, samtidig som de tilbyr en overlegen grillopplevelse.

Annonsørlenke

Materialer og design

I motsetning til fler av de keramiske kamadoene i denne testen, er Broil King Keg laget av dobbelvegget stål med en indre isolasjon av høykvalitets isolasjonsmaterialer. Dette gir utmerket varmeisolasjon og holdbarhet. Den doble veggkonstruksjonen gir fremragende varmebevaring, samtidig som grillen er lettere og mer robust enn keramiske alternativer. Grillen har en pulverlakkert membran gir god beskyttelse mot rust og skader, noe som gjør grillen egnet for utendørs bruk året rundt.

Temperaturkontroll

Ventilsystem: Broil King Keg har et presist ventilsystem med topp- og bunnventiler laget av rustfritt stål. Dette gir nøyaktig kontroll over luftstrømmen og temperaturen inne i grillen.
Termometer: Innebygd termometer i lokket for enkel og nøyaktig overvåking av temperaturen.
Temperaturområde: Kan nå temperaturer fra lav røyking ved ca. 100°C til høy varme grilling opp til 350°C +.

Bruksområder for Big Green Egg Kamado grill

Grilling Kamado grill

Grilling

Røyking Kamado grill

Røyking

Baking Kamado grill

Baking

Steking Kamado grill

Steking

Tilbehør og ekstrautstyr

Grillrister: Leveres med kraftige støpejernsgrillrister som gir utmerket varmefordeling og skaper karakteristiske grillmerker på grillmaten.
Ash Drawer: En uttrekkbar askeskuff gjør rengjøringen enkel og effektiv.
Sidebord: Inkluderer sammenleggbare sidebord for ekstra arbeidsplass og enkel oppbevaring.
Røykebokser: Kan legge til røyksmak til maten ved hjelp av medfølgende røykebokser.
Pizzastein: Tilgjengelig som tilbehør for baking av pizza.

Vedlikehold og garanti

Enkel Rengjøring: Pulverlakkert overflate og uttrekkbar askeskuff gjør rengjøringen enkel.
Holdbarhet: Stålkonstruksjonen er svært holdbar og motstandsdyktig mot sprekker og skader. Pulverlakkeringen gir ekstra beskyttelse mot rust.
Garanti: Broil King tilbyr en begrenset garanti på Keg-grillen som dekker både material- og produksjonsfeil.

Konklusjon

Broil King Keg tilbyr en unik blanding av tradisjonell kamado-grilling med moderne materialer og teknologi. Dette gjør den til et utmerket valg for de som ønsker en robust, mobil og høyytelses grill som kan brukes til en rekke matlagingsmetoder.

Fordeler

Ulemper

FAQ (Ofte stilte spørsmål)

Weber Summit Kamado E6 er best i test hos DinGuide.no. Denne allsidige kamado grillen legger til rette for en perfekt hagefest med nydelig grillmat og god stemning. Kamado grillen fra Weber har all nødvendig funksjonalitet, og litt ekstra. 

Kamado griller bruker trekull og kontrollerer temperaturen med justerbare ventiler som styrer luftstrømmen i grillen.

Fordelene inkluderer utmerket temperaturkontroll, jevn varmefordeling, og muligheten til å grille, røke og bake på samme enhet.

Fyll med trekull, bruk treull eller en elektrisk grillstarter, og juster luftventilene for å kontrollere temperaturen. Flere av modellene i vår kamado grill test har elektriske tennere som enkelt hjelper deg å tenne grillen.

Det tar vanligvis 10-20 minutter å varme opp en kamado-grill til ønsket temperatur. Tiden kan variere avhengig av modell og luftgjennomstrømming.

Rengjør risten med en grillbørste etter hver bruk, og fjern aske regelmessig fra bunnen av grillen. Alle modellene i vår kamado grill test har en egen askeskuff som enkelt tillatter tømming og rengjøring av grillen.

Med riktig vedlikehold kan en kamado grill vare i mange år, ofte over ti år.

Ja, både den tykke keramiske konstruksjonen og den dobbeltveggede stålkonstruksjonen gjør kamado grillen effektiv året rundt, selv i kaldt vær.

Du kan grille kjøtt, fisk, grønnsaker, røyke ribbe og brisket, og til og med bake pizza og brød.

Kamado griller gir bedre temperaturkontroll, jevn varmefordeling, og muligheten til å grille, røke, steke og bake.

Det kan kreve litt læring, men med praksis blir det enkelt å kontrollere temperaturen og lage mat.

Temperaturen på kamado grillen kontrolleres ved å justere de øvre og nedre luftventilene.

Ja, den kan brukes til baking og steking som en vanlig ovn.

Naturlig trekull anbefales for beste smak og ren brenning.

Oppbevar den under et trekk for å beskytte mot vær og vind, og rengjør den jevnlig.

Åpne begge luftventilene helt for maksimal luftstrøm og høy temperatur.

Nei, kamado griller er designet for utendørs bruk på grunn av kullfyring som produserer røyk og karbonmonoksid.

Modellene i vår hårføner test

OBS: SCROLL BORTOVER FOR Å FÅ MED DEG HELE TABELLEN.

Modell CURLI AeroFlow Dyson Supersonic Panasonic EH-NA0J re.
Hyperspeed
GHD Helios Silk'n Silkyair Pro
Pris 2 520,- 4 790,- 3 999,- 2 499,- 2 219,- 2 999,-
Effekt 2000 W 1600 W 1600 W 1200 W 2200 W 1600 W
Hastighetsnivåer 3 stk 3 stk 3 stk 3 stk 3 stk 3 stk
Temperaturnivåer 4 stk 4 stk 3 stk 2 stk 6 stk 3 stk
Ledningslengde 3,0 m 2,8 m 2,7 m 3,0 m 3,0 m 3,0 m
Vekt 340 g 650 g 890 g 299 g 780 g 676 g
Munnstykker 4 stk 5 stk 3 stk 3 stk 1 stk 2 stk
Lydnivå 54 dB 83 dB 83 dB 76 dB 88 dB 76 dB
Farger 3 stk 8 stk 3 stk 1 stk 7 stk 1 stk
Reisebag

Hva syntes du om vår Kamado grill test?

Vår kamado grill test tar for seg en sammenligning av noen av de beste grillene på markedet. Dersom du fant vår kamado grill test nyttig, eller har noen tips til hvordan vi kan forbedre oss kan du gjerne legge igjen en kommentar nederst eller sende oss en e-post på kontakt@dinguide.no!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *